+48 881 512 212, +48 (25) 675 49 35 urle@caritas.pl

Internat

W Ośrodku Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej w Urlach od września roku szkolnego 2021/22 w jednym z pawilonów znajduje się Internat Liceum Ogólnokształcącego im. Bitwy Warszawskiej 1920 r. w Urlach. Młodzież licealna ucząca się w Liceum Ogólnokształcącym w Urlach w klasach o profilu:

• Klasa Wojskowa,
  • Klasa Policyjna,
  • Klasa Ratownictwa Medycznego
  • Klasa Lotnictwa Wojskowego
  • Klasa Stewardess/Stewardów

Młodzież będzie korzystać z Ośrodka Caritas w Urlach, jako miejsca zamieszkania na czas nauki, aktywności sportowej w Sali gimnastycznej czy siłowni oraz zajęć rozwoju osobistego. Jest to swoisty campus licealnej młodzieży mundurowej.

Działanie to jest realizowane we współpracy Powiatu Wołomińskiego, Liceum Ogólnokształcącego im. Bitwy Warszawskiej w Urlach i Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej.

Film przygotowany przez Liceum znajduje się na stronie:  Strona Główna (liceumurle.pl)

Dzięki temu uczniowie chcący zamieszkać w Ośrodku, w tym osoby z bardziej odległych części Polski, które chcą swoją przyszłość związać ze służbą w wojsku, policji, lotnictwie wojskowym, ratownictwie medycznym czy w obsłudze lotów pasażerskich będą mogły skorzystać z wyjątkowej okazji – uczyć się w bardzo dobrym liceum, korzystając z internatu, w którym będzie zorganizowany czas zarówno na naukę własną, jak i zajęcia sportowe, rekreacyjne, rozwoju osobistego, psychoedukacja.

Zostań uczniem Liceum mundurowego w Urlach